Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

senderx
31-01-2016 14:50
no dobra, dawno się tu nic nie działo..ale prawda jest taka że jeździmy ostro! Uśmiech

senderx
07-07-2015 09:53
Panie i Panowie, czas do PinczowXC można zacząć odliczać - 19.07.2015

senderx
12-02-2015 19:16

BartezXC
09-02-2015 13:05
Mich ale ocb ? Uśmiech

senderx
07-02-2015 18:44
Trudna trasa, bo to jest cross, i są turbulencje. Jazda wymaga wysiłku i siły pchającej Uśmiech

Najbliższe imprezy

Brak wydarzeń

Kalendarz

<< Marzec 2025 >>
Po Wt śr Cz Pi So Ni
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Brak wydarzeń.

Facebook

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Ostatnio na forum

Najnowsze tematy
· Czas na pętli Ponidz...
· Terminy ŚLR 2014
· Wyjazd na Puchaś Świ...
· [Internet] Wspólne z...
· Ponidzie XC 2014 (?)
Najciekawsze tematy
Brak tematów na forum

Aktualnie online

· Gości online: 9

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 30
· Najnowszy użytkownik: Dawid98

Zobacz temat

Drukuj temat
ŚLR Daleszyce
Franio
Jeżeli nie będę musiał zostać w domu z siostrą, to też jadę. Jeśli faktycznie byłaby ładna pogoda, to ja bym chyba uderzał do Daleszyc na rowerze, przez Chmielnik. Dołączyłby się ktoś czy wszyscy leniwi i wolą samochodem? :)

senderx
Jooł Franio, ja bym się może dołączył...bo 35km obazdu i do domu to trochę słabo jak na cały dzień.

jak bym jechał rowerem to moge reszcie pozyczyc bagaznik o ile bedziecie potrzebowac

arq
i jak w koncu organizujemy ten jutrzejszy wyjazd?kto jedzie rowerem? zostaje nas czterech (Mariusz, Tomek, Artek, Arek)do jazdy autem. dobrze myślę?

senderx
Dobra, więc tak: rano bedzie za zimno żeby jechac rowerem wiec jedziemy samochodem. Do auta moge zabrać 4, 5 osób i 3 rowery. Plan jest żeby Franio i Artek jechali ze mną z rowerami. Arek będziesz musiał wrzucić swój rower do Mariusza do auta, a sam pojedziesz też ze mną. Tomek i Mariusz pojadą razem. U mnie jest zrzutka na paliwo 10zł od łebka (rower jedzie gratis Z przymrużeniem oka ) Zbiórka Franio i Artur pod moim blokiem o 8:50 i pojedziemy pod Arka na podgórze. PASI?

Franio
Pasi:)

senderx
objazd był syty, a można się o tym przekonać studiując pikczera: http://mtb.pinczo...oto_id=181

ciemno niebieska trasa to trasa z tamtego roku

BartezXC
Jak z podłożem, dużo błocka. Postarajcie się Panowie trochę opisać trasę...

Pzdr

Franio
Pierwsze ok. 5km asfaltem, spowrotem to samo. Poza kilkoma kałużami na trasie sucho. W 3-4 miejscach jest tylko jakiś rów albo błoto, że lepiej rower przenieść. W jednym miejscu leży także powalone drzewo. Poza tym chyba wszystko przejezdne. Jest też sporo gałęzi, ale myślę, że zostaną one uprzątnięte przez organizatorów. Trasa dość kamienista zarówno na zjazdach jak i podjazdach. W niektórych miejscach kamulce ukryte są pod grubymi warstwami liści, także trzeba uważać na zjazdach, bo ich nie widać. Moim zdaniem trasa wymaga zarówno kondycji jak i techniki. Aa, i gdzieś pod koniec jest zajebisty stromy zjazd po kamieniach :)

senderx
no zgadzam się z Franiem, dodam że na początku po asfalcie jest podjazd i potem dość wąski trawersujący single track (szybki) dobrze wypracować sobie pozycję na podjeździe jak ktoś walczy o dobre miejsce, bo potem może się zrobić ciasno.
Potem jest zjazd i znowu terenowy podjazd pod grań. Jedzie się granią na której nie ma żadnej drogi...w sumie to tam można spokojnie podejść.

Potem jest wioska Widełki i tu się skręca w prawo w gliniastą polną drogę pod górę. Jest to chyba najdłuższy podjazd na trasie.

Na końcu jest ten stromy zjazd...z luźnymi kamieniami w tamtym roku dużo ludzi tam znosiło rowery i było sporo wywrotek, teraz zjechaliśmy bez problemu. Za tym zjazdem jakieś 200-300m jest zaskakujący skręt w prawo! - tam uwaga żeby nie pomylić trasy. Potem już mała pętla której nie jechaliśmy i finish asfaltem na stadion.

Franio
W niedzielę osoby z forum ślr będą objeżdżać trasy Fan i Master. Może ktoś ma ochotę powtórzyć wypad? :) Jakby była super pogoda, to ja może wybiorę się objechać tego Mastera :)

BartezXC
Super pogoda się raczej nie zapowiada, proponuję więc jakiś trening - solidne przetarcie przed Daleszycami Z przymrużeniem oka

Pzdr

Franio
Czy w ciągu kilku następnych dni będzie ktoś z was w Galerii Echo w Kielcach? Ja raczej nie będę miał takiej możliwości, a chciałbym kupić 2-3 żele nutrenda na Daleszyce.

BartezXC
Hej, w przyszłym tygodniu mogę Ci kupić. Chyba, że będzie ktoś wcześniej.

Pzdr

arq
Co do trasy w Daleszycach, moje spostrzezenia:
_pierwsze ok. 4 km to asfalt,potem szutry aż do lasu
- miejscami,w lesie duzo gałęzi i patyków lezy na trasie więc uwaga na sprzęt,
- w lesie mnóstwo suchych liści, pod nimi niewidoczne kamienie = na zjazdach trzeba bardzo uważać,
- błota nie było prawie wcale, tylko czasami w obnizeniach terenu.kilka miejsc, gdzie trzeba przenieś rower( po opadach może być gorzej),
- utkwił mi szczególnie podjazd we wsi( jakiś 26- y kilometr), skręt w prawo z asfaltu między domy i długi podjazd(2km) prowadzący do lasu- tam były głebokie koleiny =>warto jechac środkiem,
- bardzo stromy zjazd w lesie gdzies w końcówce trasy. naprawdę stromy. jak bedzie mokro to tam moze być masakra Krzywi się
-poza tym trochę asfaltu,szutru i kostki brukowejSzeroki uśmiech , ale w większości ścieżki i dróżki leśne.No i góra,dół, góra,dół i tak aż do mety Szeroki uśmiech
- ostanie 4 km szutry i asfalt
Edytowane przez arq dnia 16-04-2012 14:36

vonka
Siemka,
Daleszyce już w niedzielę, mam pytanie jak jedziemy?
Propozycja jest taka:
- Ja biorę auto i pakuje do niego Frania i Artura + nasze rowery.
- Tomek pakuje do siebie Arka + rowery.

Franio jedzie długi dystans więc nasze auto będzie musiało troszkę poczekać - dla mnie to jest OK.

Czy ktoś jeszcze będzie jechał z Pińczowa?

TO PISAŁEM JA -> CZYI SENDER Z przymrużeniem oka

senderx
ok, jeżeli tylko Arkowi się bardzo nie śpieszy, bo będziemy mysieli poczekać na Frania, ale myślę, że jakzjemy zafajdany makaron i umyjemy rowery to Franek się zjawi akurat na mecie

Arkadio pasi ci to?

Franio
Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, to na mecie powinienem być między 14 a 15, także wy spokojnie zdążycie zjeść, umyć siebie i rowery, itd.

arq
Arkadio mówi: pasi mnie to Szeroki uśmiech

Franio
No to super. A tak wstępnie o której wyjazd z Pińczowa? :)

senderx
hej, mysle jak ze 8:00 wystartuję to powinno byc OK, no to zawinę Arkadię około 8:10 i pod Franciszego podjedziemy jakos o 8:15?

Pasi pasażery?

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.14
47,903,144 unikalne wizyty